Zemplén infó
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2024. Január 04. 08:14, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI fotó - pixabay

OKF: nyolcvan település került át a katasztrófavédelem kéményseprőipari ellátási területéhez

OKF: nyolcvan település került át a katasztrófavédelem kéményseprőipari ellátási területéhez

Nyolcvan település került át a katasztrófavédelem kéményseprőipari ellátási területéhez januárban - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a honlapján.

Azt írták, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében tizenöt, Békés vármegyében egy, Baranya vármegyében ötvenhat, Csongrád-Csanád vármegyében pedig nyolc településen végzik ez év elejétől a kémények tisztítását és rendszeres időszaki ellenőrzését a katasztrófavédelem kéményseprői.

A közlemény szerint a változást az indokolja, hogy lejárt ezen települések közszolgáltatói szerződése. Hozzáfűzték: a mostani bővülés után már a fővárosban és tizennyolc vármegyében dolgoznak a katasztrófavédelem kéményseprői, összesen 2923 településen. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye 15, Csongrád-Csanád vármegye egy és Vas vármegye 216 települése kivételével a lakossági kéményseprést a katasztrófavédelem munkatársai végzik - tudatták.

A közleményben kiemelték, hogy automatikusan csak a társasházakba és lakásszövetkezeti ingatlanokba érkeznek a kéményseprők, a családi házakhoz kizárólag a lakók kérésére, egyeztetett időpontban mennek a szakemberek, ez a közszolgáltatás ugyanakkor a magánszemélyek számára ingyenes.
A kéménysepréssel kapcsolatos ügyintézés továbbra is a 1818-as telefonszámon, valamint az online ügyfélszolgálaton keresztül történik - jelezték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:12, péntek | Helyi

GYANÚSÍTOTTKÉNT HALLGATTÁK KI

A miskolci rendőrök állatkínzás miatt intézkedtek egy avasi férfival szemben.

2024. Március 17. 07:39, vasárnap | Helyi

Emlékeztek

A székely vértanúkra emlékeztek Sárospatakon

2024. Március 09. 07:06, szombat | Helyi

Viadal

Fiatalok versenyben ropták a táncot Sátoraljaújhelyen

2024. Március 01. 18:14, péntek | Helyi

Egy sorozat vége

Besurranó tolvajt fogtak el a rendőrök Sátoraljaújhelyen