Zemplén infó
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. November 25. 07:59, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nem lesznek olcsóbbak az autók, a gyenge forint ennek is betesz

Nem lesznek olcsóbbak az autók, a gyenge forint ennek is betesz

Az alacsonyabb regisztrációs adó csak minimális árcsökkenést hozhat a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke szerint.

Az adótétel mértéke jövőre 70 százalékkal csökken, emiatt 25 milliárd forinttal kevesebb érkezik ebből a büdzsébe. Ugyanakkor a személygépkocsik átírási illetéke akár 40 százalékkal is növekedhet, Gablini Gábor a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke a Gazdasági Rádiónak azt mondta, hogy ez kompenzálhatja a kieső adóbevételeket.

A szövetség nem számít arra, hogy olcsóbbak lesznek az autók. Kőkemény valóság ma az autópiacon forint árfolyam alakulása. Forgalomnövekedés akkor várható, ha újra 270 forint környékére kerül az euró, mert akkor az árfolyamból adódó veszteség kikerülhet a rendszerből.

Új autóból éves szinten most 40 ezer autó kel el, ehhez jön még a külföldről érkező használt autók száma, ami 20 ezer körül van, ehhez képest a használt autók adás-vétele meghaladja a 400 ezret.

A változtatások és a dráguló üzamenyag, továbbá a magasabb áfa mellett az autózás terhe is emelkedik, ez jelentős problémát jelent, összességében az idei év nem lett jobb a tavalyinál a hazai gépjármű piacon, és a vásárlási lehetőségek is tovább szűkültek. A szövetség elnöke szerint érdemes a kis fogyasztású, alacsony fogyasztású autókat preferálni, hogy bővüljön a piac.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk