Zemplén infó
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2024. Április 06. 06:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Navracsics Tibor: az állam jobbik arcai a kormányablakok

Navracsics Tibor: az állam jobbik arcai a kormányablakok

Az állam jobbik arcai a kormányablakok, amelyek olyan helyszínné tudtak válni, ahol az állampolgár és az állam kulturáltan, ügyfélközpontúan, udvariasan és tisztességtudóan tud találkozni

- mondta pénteken Dunaharasztiban a közigazgatási és területfejlesztési miniszter.

Navracsics Tibor az új kormányablak átadásán arról beszélt, hogy a kormányablakok hálózata nemcsak az ügyintézés helyszíne, hanem az állam és állampolgár közötti kapcsolat új minőségének a kifejeződése.

Hozzátette: egy olyan pont lett a kormányablak, ahol az ügyintézés kultúrája által meg tudja mutatni az állam a közigazgatás új filozófiáját, amelynek a lényege, hogy a közigazgatás nem uralkodik, hanem szolgáltat, a közigazgatás nem oktat és tanít, hanem segít az emberek hétköznapi életben, válságos helyzetben pedig a végső menedék.

Az állammal kapcsolatban az állampolgárok már csak történelmi hagyományokból eredően is fenntartásokkal viseltetnek, amelyben a kormányablakok kivételt tudtak képezni - fűzte hozzá a tárcavezető.

A közigazgatási és területfejlesztési miniszter beszélt arról is, hogy a mai napig sok kifogás érkezik a közszolgáltatásokkal kapcsolatban, méltán, így azok színvonalát tovább kell javítani. De a visszajelzések szerint az állampolgárok alapvetően elégedettek a kormányablakok rendszerével - hangsúlyozta.

Hozzátette, hogy "ez nem nekünk köszönhető, akik annak idején országos szinten megalkottuk ezt a hálózatot", hanem azoknak a nőknek és férfiaknak, akik sok esetben saját érdeküket, saját céljukat áldozták fel azért, hogy a közt szolgálják. Kijelentette: akik a kormányablakokban ülnek, akik nap mint nap várják az ügyfeleket - legyenek azok az ügyfelek kedvesek, frusztráltak vagy adott esetben gorombák -, ők egyformán kedvesen intézve az ügyeket az állam jobbik arcát mutatják - fűzte hozzá Navracsics Tibor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: