Zemplén infó
2023. szeptember 30, szombat - Jeromos

Hírek

2023. Március 30. 18:18, csütörtök | Helyi

MILLIÓS GÉP, AMI NINCS

MILLIÓS GÉP, AMI NINCS

Csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 26 éves helyi férfival szemben.

A gyanúsított 2022 év elején három különböző munkagépet adott el egy német cég számára úgy, hogy létező járművek adatait adta meg a vásárlónak, ezek azonban soha nem voltak a birtokában. Az összesen közel 50 millió forintot érő gépek kifizetése megtörtént, de ezeket sohasem szállította le. A gyanúsított a teljes vételár megszerzése után további cégekkel vette fel a kapcsolatot, akiket szintén ilyen módon károsított meg. Egy holland vállalkozó közel 70 millió forintot, egy lengyel pedig nagyságrendileg 30 millió forintot utalt a csaló számlájára, aki ezt követően minden esetben elérhetetlenné vált.
Előfordult olyan eset, - miután nem érkezett meg a várt munkagép -, hogy a gyanúsítottól visszakövetelték a vételárat. A 26 éves férfi ekkor, egy hamis tranzakcióról küldött fotót a sértettnek, a pénz pedig a mai napig nem került visszafizetésre.
A gyanúsított az ez idáig beszerzett adatok szerint csaknem egy tucat cég ellen követte el a bűncselekményt, - többszáz millió forint értékben - az ügyben azonban további nyomozati cselekmények várhatóak amelyek tovább növelhetik a sértettek számát, illetve a kárösszeget.
Az ügy további érdekessége még, hogy a rendőrök a házkutatás során, közel 20 millió forint névértékű játékbankjegynek látszó eurót is találtak, amelyeket lefoglaltak, és amelyekkel összefüggésben szakértői vizsgálatot végeztetnek.
A 26 éves férfit, 2023. március 29-én, a Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály munkatársai és a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közterületi és Támogató Alosztály munkatársai fogták el otthonában.
A Miskolci Rendőrkapitányság az őrizetbe vett gyanúsítottal szemben előterjesztést tett, letartóztatásának ügyészi indítványozására.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Július 26. 06:00, szerda | Helyi

Félszáz fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik, július 29-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez félszáz fürdő csatlakozott az ország minden részéből.

2023. Szeptember 29. 14:05, péntek | Belföld

Kihirdették a Prima Primissima díj idei jelöltjeit

A korábbi éveket jelentősen meghaladó számú jelölés érkezett az idei Prima Primissima díjra.

2023. Szeptember 29. 14:04, péntek | Külföld

Orbán Viktor Szerbiában tárgyal

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Belgrádba utazott, ahol részt vesz Szerbia, az Egyesült Arab Emírségek és Magyarország vezetőinek hármas csúcstalálkozóján.

2023. Szeptember 29. 14:02, péntek | Belföld

Magyar Suzuki: Esztergomban elkészült az 500 ezredik S-CROSS

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Magyar Suzuki: legördült az esztergomi gyártósorról az 500 ezredik S-CROSS - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.