Zemplén infó
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2020. Január 10. 17:06, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Idén már nyolcan haltak meg lakástűzben

Idén már nyolcan haltak meg lakástűzben

A tűzvédelem fontosságára, az elektromos- és fűtőberendezések körültekintő használatára hívta fel a figyelmet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) miután idén már nyolcan vesztették életüket lakástűzben.

Dóka Imre az OKF helyettes szóvivője csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményben felidézte, hogy az elmúlt egy hétben a nyolc halálos áldozat mellett 33-an sérültek meg tűzesetekben.

Tavaly több mint százan vesztették otthonukban életüket, főleg nyílt láng - gyertyák, mécsesek - használata, égő cigaretta, elektromos zárlat vagy a tüzelőberendezés helytelen használata miatt keletkezett tűz miatt - tette hozzá.

A katasztrófavédelem a balesetek megelőzése érdekében füstérzékelő beszerzését javasolja. A statisztikák szerint ugyanis nemcsak haláleset nem következett be, hanem nagyobb tűz sem keletkezett azokban a lakásokban, házakban, ahol van ilyen berendezés. Felhívták a figyelmet arra is, hogy ágyban senki ne dohányozzon, házilag ne alakítsuk át az elektromos berendezéseket, csak megbízható forrásból származó eszközöket használjunk, az elektromos hálózat javítását pedig bízzuk szakemberre.

Mindenki ügyeljen a tüzelő-, fűtőberendezés helyes begyújtására, a tűz körültekintő táplálására, és senki ne halmozzon fel éghető anyagot tüzelő- és fűtőberendezés körül. Ne hagyjunk felügyelet nélkül nyílt lánggal égő tárgyat, és távolítsuk el az éghető anyagokat a környezetükből. A gyerekek elől pedig zárjunk el minden tűzgyújtásra alkalmas eszközt - sorolták a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;