Zemplén infó
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

Az akciót minden évben március első szombatján tartanák meg azzal a céllal, hogy a közösségi összefogással a lehető legtöbb fát ültessék el.

A civil szervezet közleménye szerint a klímaválság, az ökológiai és biodiverzitás krízis a Föld, így Magyarország minden lakóját érinti. A problémákra helyben kell megoldást találni, ezért a 10 millió Fa országos közössége akciót hirdet, amelynek célja, hogy Magyarország legyen Európa legzöldebb országa.

"Az emberi élőhely fenntartásának ügye mindannyiunk ügye. Egyszer egy évben, jól előkészítve, csupán pár óra igénybevételével, együtt, hatalmas eredményt érhetünk el. Egyszeriben nagyságrendi léptékben tudjuk megnövelni Magyarország erdőborítottságát, fák dominálta zöld területét. Sokat tudunk visszapótolni abból, amit elődeink és mi magunk, az ipari forradalom kezdete óta leírtottunk Magyarország felületéről" - írták.

A közlemény szerint első alkalommal 2025. máricus 1-jén rendezik meg az országos akciót, amelyhez egyénileg is lehet csatlakozni, illetve bármely magyarországi szervezet és szerveződés, intézmény és vállalat is részt vehet.

Címkék: faültetés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: