Zemplén infó
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Augusztus 11. 06:00, péntek | Kék hírek
Forrás: MTI

BRFK: kiemelt feladat a fesztivál biztonsága

BRFK: kiemelt feladat a fesztivál biztonsága

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kiemelt feladata, hogy a Sziget fesztiválra látogatók biztonságban érezhessék magukat - mondta csütörtökön a BRFK szóvivője.

"A fesztivál területén lesznek egyenruhás rendőrök, a BRFK rendőrei gyalogosan, rollerrel, elektromos kocsival és kerékpárral is teljesítenek szolgálatot. Amennyiben bárki segítségre szorul, nyugodtan keresheti kollégáinkat. Két francia rendőr is segíti a munkát" - hangsúlyozta Csécsi Soma rendőr alezredes, aki a Szigetre bevezető K-híd előtt adott tájékoztatást a rendezvény rendőri biztosításáról

Kitért arra, hogy a BRFK a Sziget külső biztosításában együttműködik a Készenléti Rendőrséggel, valamint a polgárőrséggel, ebben elsődleges feladatuk a közlekedés segítése. Csécsi Soma szólt arról, hogy a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság a fesztivál idején a nap 24 órájában egy 8,5 méter hosszú merev testű gumicsónakkal tartózkodik a Sziget körül, és szükség esetén perceken belül odaér a helyszínre.

"A Szigeten a BRFK bűnügyi állományának civil ruhás rendőrei is jelen lesznek. Az ő feladatuk elsősorban a bűncselekmények megelőzése, megszakítása, tetten érés esetén az elkövetők elfogása. Arra kérjük a "szigetelőket", hogy nagy értékeket ne hagyjanak őrizetlenül, használják az értékmegőrzőt" - fejtette ki a szóvivő.

Mint elhangzott, bűncselekmény esetén feljelentést a III. kerületi Rendőrkapitányságon lehet tenni a Tímár utcában, ahol a Sziget idején idegen nyelvet jól beszélő kollégák teljesítenek szolgálatot, megerősített létszámban.

Lados Réka rendőr főhadnagy a BRFK szigetes programjairól adott tájékoztatást. Beszámolt arról, hogy a BRFK Prevenciós Pontja az óriáskerék és a nagyszínpad között a fesztivál minden napján 9 és 19 óra között különböző programokkal várja az érdeklődőket.

"A sátornál lehetőség van activity-zni, lesz karaoké, pólófestés, kitűzőkészítés, kábítószer-prevenciós totó, és tematikus társasjátékokat is kipróbálhatnak a résztvevők, egy baleseti szimulátorba ülve pedig egy ütközés testre gyakorolt hatását lehet megtapasztalni. A BRFK Prevenciós Ponton felállított rabosító és fotófal előtt a fesztiválozók találkozhatnak a fővárosi rendőrséggel együttműködő influenszerekkel, Szecsóval és Emmával, továbbá a hagyományőrző rendőrszázad tagjaival is" - sorolta Lados Réka.

A BRFK a családokat is várja sátrához, a legkisebbeknek bűn- és balesetmegelőzési foglalkoztatókkal, játékokkal, különleges ajándékokkal készülnek. A rendőri pálya iránt érdeklődők is tájékoztatást kaphatnak, és jelen lesznek az Áldozatsegítő Központ képviselői.

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság munkatársai minden délután a külföldi állampolgárok esetlegesen eltűnt okmányainak pótlásával kapcsolatban tudnak segítséget nyújtani. A programot a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatja.

A BRFK Prevenciós Ponton csütörtökön ezer adag kék színű, citromízű "rendőrfagyit" is kínálnak.

Címkék: rendőrség, sziget

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön