Zemplén infó
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Sport
Forrás: MTI

A Diósgyőr kiütésével őrizte meg élvonalbeli tagságát az Újpest

A Diósgyőr kiütésével őrizte meg élvonalbeli tagságát az Újpest

Az Újpest 7-0-ra legyőzte a vendég Diósgyőr együttesét a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának szombat esti mérkőzésén, ezzel bebiztosította élvonalbeli tagságát, egyben kiejtette az első osztályból az utolsó előtti helyen álló Kisvárdát.

A fővárosi lila-fehér együttes sorozatban négy vereség után nyert ismét, míg a borsodiak három veretlenül megvívott bajnoki után kaptak ki.

A Kisvárda a hátralévő két mérkőzésen már nem érheti utol a kilenc ponttal előtte álló Újpestet.

OTP Bank Liga, 31. forduló:
Újpest FC-Diósgyőri VTK 7-0 (4-0)
---------------------------------
Szusza Ferenc Stadion, 5833 néző, v.: Káprály
gólszerzők: Radosevic (6.), Keita (10.), Mörschel (30., 11-esből), Ljujic (45.), Csoboth (59., 61.), Ambrose (71.)
sárga lap: Lund (33.), Bokros (48.)

Újpest FC:
----------
Banai (Molnár, a szünetben) - Huszti (Kovács D. L., 68.), Koburi, Keita - Radosevic, Tajti (Pauljevic, a szünetben), Ljujic (Kiss T., 72.), Geiger (Mucsányi, 80.) - Mörschel, Ambrose, Csoboth

Diósgyőri VTK:
--------------
Danilovic - Farkas (Szatmári, 63.), Lund, Baco, Bokros - Holdampf, Klimovics, Pozeg Vancas (Jurek, 63.), Bényei (Vallejo, a szünetben) - Szabó L. (Fekete, a szünetben), Edomwonyi (Pernambuco, a szünetben)

Jelentős fölényben futballozott az élvonalban maradást bebiztosítani szándékozó Újpest már az első pillanattól kezdve, a lila-fehérek gyakorlatilag tíz perc alatt egyértelművé tették, hogy ezt a mérkőzést mindenképpen meg akarják nyerni. Előbb Radosevic, majd Keita volt eredményes fejjel, a Diósgyőrnek pedig nem igazán sikerült kijönnie a szorításból, így aztán a 30. percben már háromgólos hátrányban volt. Egy bal oldali beadásba ugyanis Edomwonyi kézzel ért bele a vendégek tizenhatosán belül, így videobírózás után büntetőt ítélt Káprály játékvezető, Mörschel pedig nem hibázott a tizenegyespontról. A folytatásban is leginkább az történt a pályán, amit a hazaiak akartak, a DVTK négy próbálkozásából egy sem találta el az újpesti kaput, nem úgy Ljujic nagyszerű átlövése a 45. percben, amely négygólosra növelte az Újpest előnyét.

Fordulás után labdabirtoklásban ugyan kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés, kapura veszélyesen azonban csak a hazaiak futballoztak. Csoboth Kevin két perc alatt duplázott, ezzel kiütéses újpesti diadal kezdett kialakulni, a hajrához közeledve pedig Ambrose is befejelt egy kapufáról kipattanó labdát. A folytatásban a DVTK igyekezett szépíteni, de sem pontrúgásból, sem pedig akcióból nem járt sikerrel, így kiütéses vereséggel távozott a Szusza Ferenc Stadionból.

Címkék: labdarúgás, nb1

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 15. 07:49, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - Az FTC a duplázásért, a Paks a történelmi sikerért hajt

A Ferencváros a duplázásért, míg a Paks története legnagyobb sikeréért küzd a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai döntőjében.

2024. Május 14. 15:04, kedd | Sport

EURO-2024 - Rossi kihirdette 26 fős keretét

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 26 fős keretét a németországi labdarúgó Európa-bajnokságra, illetve öt tartalékot jelölt meg.